Reizen

6-daagse culturele groepsreis Sint Petersburg o.l.v. Tatjana Polman Gorlova

Vertrek: 22 september 2017

EUR 1.195,-

Deze reis laat u in korte tijd intensief kennismaken met één van de mooiste steden van de wereld. U vliegt met KLM en wordt begeleid door Tatjana Polman-Gorlova. Deze reis wordt aangeboden door Eurocult-Lito Reizen.

www.eurocult-lito.nl

Programma

Dag 1: Rechtstreekse vlucht naar Sint Petersburg met KLM; na aankomst wordt u naar Hotel Oktyabrskaya ***+ (of gelijkwaardig) in het centrum gebracht, waar u vijf nachten verblijft. Vanavond is het diner inbegrepen.

Dag 2: Tijdens een stadsrondrit krijgt u de hoogtepunten van Sint Petersburg te zien, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waar de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit, pantserkruiser Aurora en het standbeeld van Peter de Grote. Tevens bezoekt u de Petrus en Paulus Vesting, het oudste deel van de stad, en de gelijknamige kathedraal, waar onder andere Peter de Grote en verschillende leden van de tsarenfamilie Romanov begraven liggen.

Dag 3: Vandaag brengen we een bezoek aan het Mensjikov Paleis en aan het huis van Peter de Grote. Het Mensjikovpaleis werd in 1710 als residentie van de gouverneur-generaal van Sint-Petersburg, Aleksandr Mensjikov, gebouwd. Het werd in 1711 opgeleverd, maar de bouw duurde tot 1727, toen Mensjikov met zijn familie naar Siberië verbannen werd en zijn eigendommen geconfisqueerd werden. Het was het eerste stenen gebouw in de stad. Sinds 1981 is het een museum (dependance van de Hermitage). Vervolgens brengen we een bezoek aan het Huis van Peter de Grote, de stichter van de stad die zo'n grote stempel heeft gedrukt op de Russische geschiedenis.

Dag 4: Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer één van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder kunt u werk aanschouwen van o.a. Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan drie miljoen stukken! 's Middags kunt u in het museum blijven, op eigen houtje de stad verkennen of optioneel een rondvaart door de grachten maken.

Dag 5: Vandaag stappen we in een snelle boot die ons naar Peterhof brengt. Peter de Grote liet het paleis en de tuinen van Peterhof aanleggen naar het voorbeeld van Versailles. Het wordt ook wel het Zomerpaleid genoemd. We bezoeken zowel het paleis als de omliggende tuinen.

Dag 6: Na het ontbijt wordt u naar Poesjkin gebracht, even buiten Sint Petersburg. We bezoeken het indrukwekkende barokke paleis dat Catharina de Grote in de 18e eeuw liet bouwen door Rastrelli. Dit paleis heeft lange tijd dienst gedaan als zomerresidentie van de tsaren. We bezoeken zowel het paleis als de bijbehorende tuin.

Na afloop brengt de bus ons naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht met KLM: vertrek Sint Petersburg 12.35 uur, aankomst Amsterdam 16.35 uur.

- Pracht en Praal van St.Petersburg en de unieke collectie "het goud van de Scythen"

Volledig verzorgde achtdaagse kunstreis naar de droomstad van de Russische tsaar Peter de Grote onder begeleiding van Tatjana Polman-Gorlova

St. Petersburg behoort tot de mooiste culturele steden van de Wereld. Het is een stad waar de Nederlandse geschiedenis sporen naliet. Tsaar Peter de Grote was een groot bewonderaar van Nederland. Dat is in de opzet duidelijk terug te vinden. Net als Amsterdam is St. Petersburg op een moerassige bodem gebouwd en heeft het ook veel grachten.Ook zijn er Nederlandse kooplieden uit Vriezenveen geweest die hun koopwaar in St. Petersburg aan de man brachten en zo had de firma Philips daar al rond 1900 een agentschap.

Tijdens deze reis maakt u kennis met de geschiedenis, architectuur en kunst van deze prachtige stad in het Noorden.

In het excursieprogramma zijn de belangrijkste monumenten van de stad opgenomen. Zoals de wereldberoemde Hermitage met zijn enorme verzameling kunstschatten, waaronder 24 werken van Rembrandt, buitenpaleizen van Peter de Grote, het Russisch Museum met de unieke collecties van de Russische schilderkunst o.a. de beroemde Ilja Repin, de Isaakkathedraal - een van de grootste kathedralen in Europa, het Aleksander-Nevski klooster, de Vladimirkerk, het Stroganov Paleis, de Petrus en Paulus vesting, het bijzondere Astoria hotel en het paleis in Pavlovsk, waar Anna Paulovna, de vrouw van Willem II geboren en getogen is en andere bezienswaardigheden Daarnaast kunt u een Russisch-Orthodoxe dienst bijwonen in één van de mooiste kerken en natuurlijk is er binnen het programma ruimte voor een balletvoorstelling en een opera.

- Hermitage+de mooiste paleizen van St.Petersburg

- De droomstad van Peter de Grote en de Nederlandse invloeden

Het is ook mogelijk om een reis op maat te organiseren.

Voor gedetailleerde informatie over de reis kunt u contact opnemen met Tatjana Polman-Gorlova
Tel 0318-419378
e-mail:

Copyright 2007 Infotec-E